עוגת ברטון, קרמל מלוח, ושנטיי וניל –

לתחתית ברטון:
150 גר' חמאה
150 גר' סוכר
קורט מלח
1/2 מקל וניל
4 חלמונים
210 קמח
12 גר' אבקת אפייה
לתחתית ברטון: במיקסר מקציפים חמאה וסוכר לתערובת קרמית, מוסיפים בהדרגה את שאר החומרים ומערבבים היטב. מעצבים את הבצק בתוך רינג מתאים, ומקררים כחצי שעה במקרר. מחממים תנור ל170 מעלות, ואופים כ25 דק' להזהבה. מוציאים מהתנור ובעזרת סכין משחררים מיד מהרינג.

לקרמל (במקום קרמל מלוח אפשר למלא במה שאוהבים ):

200 גר'  סוכר
100 גר'  שמנת מתוקה או קצפת פרווה
25 גר' גלוקוזה
20 גר' דבש
120 גר' חמאה
2 גר' מלח אטלנטי – לבחירה.
בסיר קטן על אש בינונית שמים סוכר, ומחכים שיהפוך לקרמל בצבע דבש תוך כדי השגחה, בנתיים מחממים את השמנת או הקצפת הפרווה והדבש והגלקוזה, ושופכים בעדינות לקרמל המוכן – עדיין על האש. מערבבים בעדינות לתערובת חלקה ללא גושים. (אם יש צורך מורידים לאש נמוכה עד שהגושים נעלמים.) מסננים ומצננים מעט. מוסיפים חמאה ומלח, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט.
עדיף לשפוך קרמל חמים.  על עוגה קרה. • שופכים מהקרמל על העוגה ומקררים היטב.

לשנטיי וניל:
1 שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
1 כף אבקת פודינג וניל
גרגירים מחצי מקל וניל – לא חובה
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה, מוסיפים אבקת סוכר, פודינג וניל וגרגירי וניל ומקציפים לקצפת יציבה, אך לא מידי. מעבירים לשקית זילוף בעלת צנטר מתאים (אני השתמשתי בצנטר סנט הונורה) ומזלפים.
מקשטים לפי הצורך. אני השתמשתי בדומדמניות. בהצלחה!!!!

באדיבות הקונדיטורית חני פיין.